duminică, 20 februarie 2011

Prajitura Zebra

Ingrediente pt 2 forme de chec.

Blatul:
-6 oua
-o ceasca cu ulei
-o cana si jumatate cu zahar
-o lingura cu cacao
-o lingura cu faina
- o cana si jumatate cu faina

Albusurile se bat spuma cu zaharul, in galbenusuri se incorporeaza uleiul, apoi se amesteca albusurile cu galbenusurile si cu faina.
Se imparte compozitia exact in doua parti,o parte se amesteca cu o lingura de faina, cealalta parte cu o lingura de cacao.
Se pun in cele 2 tavi de chec,deci vor rezulta doua checuri, unul alb si unul maro.

Crema:
-400 gr unt
-un pahar cu lapte
-o cana si jumatate cu zahar
-3 linguri cacao
-esenta de rom
Se fierb toate pana se ingroasa ca o smantana.

Dupa ce s-au racit blaturile se taie in felii de cca 1 cm grosime, se ung cu crema, lipindu-se alternatic(una alba,una maro)de lungimea unui chec.Deci vor rezulta, doau checuri.

Glazura:
-5 linguri apa
-5 linguri zahar
-5 linguri cacao
150 gr. unt
Se fierb pana se ingroasa si se toarna calduta peste cele doua checuri.

Se baga la frigider si se taie in verif.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu