duminică, 20 februarie 2011

Tort de biscuiti

- 1 kg biscuiti
- o cana cu zahar
- 2 cani cu apa
- 3 linguri cacao

Se aseaza biscuitii in tava de la aragaz in doua straturi, se face siropul din cana cu zahar, canile cu apa si cacao,se toarna cald peste straturile de biscuiti.
Peste biscuitii insiropati se pune crema de vanilie, crema facuta din:
- 1 cana cu zahar
- 4 linguri cu faina
- un pachet zahar vanilat
- 6 galbenusuri
- 0,750 ml lapte
- un pachet de unt(250gr)sau margarina

Toate ingredientele de mai sus se fierb pana se fac ca o smantana.Se pune crema peste biscuiti cand s-a mai racit.
Peste crema de vanilie se pun 7-8 mere curatate de coaja rase(razatoare cu ochiuri mari).
Peste mere se pune bezea facuta din 6 albusuri, albusuri batute cu zahar(o cana).
Peste bezea se pot pune visine din dulceata, fructe confiate, ciocolata rasa sau pur si simplu cacao cernuta(una din ele.

Mentionez ca e o reteta veche, nu erau aparute inca acele prafuri din care se fac astazi cremele.E destul de usor de facut si foarte sanatoasa, deci...Sa aveti pofta!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu