joi, 3 septembrie 2009

Prajitura "Zebra"

O prajitura f buna, care nu necesita multa munca.
2 tavi de chec

Ingrediente
Blatul: 8 oua, 16 linguri de faina,16 linguri de zahar, cacao, un pliculet praf de copt, o cescuta cu ulei
Crema:
2 cani de lapte,8 linguri cu faina alba un pachet de margarina, o cana de zahar,2 sticlute esenta de rom si cacao

Pentru blat ouale in primul rand sa nu fie reci.Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma fara zahar prima data,apoi treptat se adauga zaharul si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie.
Galbenusurile le amestecam cu putina sare si ulei.
Amestecam apoi albusurile cu galbenusurile, punem cele 16 linguri de faina. Jumatate din compozitie o punem intro tava, iar cealalta jumatate ramasa o amestecam cu cacao si o punem in cea de-a 2 tava.Bagam tavile la cuptorul deja incins.

Crema eu o fac astfel: amestec laptele cu faina, pun zaharul, pun margarina si apoi la foc mic mestec sa nu se lipeasca.Voi tine compozitia pe foc pana se va ingrosa.
Dupa ce se mai raceste un pic adaug esenta de rom.

Am scos checurile din cuptor,le las sa se raceasca,dupa ce s-au racit le tai felii.Le lipesc una cate una cu crema,o felie alba, una colorata.Se pune pe o tava...iar crema ramasa se pune deasupra.Se baga la frigider, dupa ce s-a racit bine se taie, in asa fel incat sa prinzi si din felia alba si din cea colorata.
Imi pare rau ca nu am fotografiat prajitura,dar promit cu prima ocazie o voi face.:D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu