miercuri, 15 aprilie 2009

Cozonacul pentru Paste.

Vineri voi face conzonac,m-am hotarat.Am vrut sa cumpar...dar mai bine fac,cu multa dragoste si cu urmatoarele ingrediente:

-un kg de faina,sare,2 oua, 300 gr zahar, 2 l lapte, drojdie(cat o nuca...eee mai mare)100 ml ulei, esnta de rom,cacao,rahat,stafide,zahar vanilat si nuca.

Aluatul de cozonac e foarte delicat si sensibil si daca e sa ma gandesc la sfaturile mamei, pe scurt, pentru a prepara un cozonac bun, trebuie sa tin cont de urmatoarele:

-In bucatarie trebuie sa fie foarte cald si sa nu fie deloc curent;
-Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei (in afara de lapte);
-Sa framant fara mila(cel mai greu lucru);

Asa ca urati-mi sa am chef la framantat:))))

2 comentarii:

  1. hhhmmmm, 2 oua?....atat?...de cucosh? :))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Aha, deci avem duminica la pranz ciorba de praz si cozonac :))) Ai grija cum iese, ca altfel iti dau bors de ceapa verde. Si nu stiu daca are sa-ti convina :D
    Anonim - duci lipsa prietene?

    RăspundețiȘtergere